Kincseim

Van két imádnivaló kisfiam, egy csodálatos férjem... teljes az életem. Mi kell még? :) Lilypie második Születésnap tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friss topikok

Linkblog

Hozzátáplálás és iskolakezdés

2010.09.12. 11:45 - Juccanya

Miután Zsebibabánk augusztusban betöltötte a 6 hónapot, elég öreg lett a hozzátápláláshoz. :) El is kezdtük, 4-5 naponta adok új cuccot, eddig evett almát, barackot, répát, krumplit, és ezek kombinációját. Határozottan kijelenthetem, hogy NEM válogatós a kisebbik fiam, ellentétben a nagyobbal, akinek már egyszerűen nem tudok mit főzni, mert az úgynevezett kedvenceit is csak kotorássza. Remélem Ádámnál meg is marad ez a fajta rugalmasság. :)

Mindig szopi után kapja a finomságokat, úgyhogy egyelőre még szó sincs arról, hogy kiváltanánk, lecserélnénk egy szopit, abból nem engedünk. :) Jól is néz ki mondjuk, egy hete 8420 gramm és 69 cm volt. Meg is kérdezte a doktornéni, hogy mi van az anyatejemben, amitől ilyen nagyra nőtt?  :)

A hozzátáplálás megkezdésével azonban jött egy kellemetlenség is, elkezdett szorulni a drágám. Olyan vacak érzés nézni, ahogy szenved, nyom, vörösödik a kis feje... Tegnap elkezdtem megismertetni a sütőtökkel, az lazító hatású, és a biztonság kedvéért vettünk itthonra Laevolac szirupot, ha nagyon muszáj, kap abból is, hogy könnyebben menjen... 

Az a baj, hogy nem iszik meg semmit, ami nem anyatej. Próbáltam neki baracklevet adni, de nem kell neki. Neki csak a cici kell. :) Vagy a pépek, de abból meg hiába adom a barackot, a várt hatás elmarad. Elvileg pár hét alatt helyrejön ez, ahogy hozzászokik a kis bélrendszere, hogy már nem csak tejet kell emésztenie.

Olyan ügyes nagyfiú már, hogy szépen megül az etetőszékben, elvégre nemsokára 7 hónapos lesz. :)

Bencének pedig elkezdődött az iskola, már le is ment belőle közel 2 hét. Kényelmetlen hónapok jönnek most nekik, mert az iskolájukat teljesen felújítják, ami elvileg februárig tart, akkor költözhetnek vissza. Most egy általános iskola eddig nem használt szárnyában vannak elhelyezve, de nagyon szoronkodnak. Ebben a szárnyban kb. 150 gyerek tanult, ők pedig a 8 évfolyamon összesen 600-an vannak... Középkori megoldások, pl. a bontott órákat úgy oldják meg, hogy középen elhúznak egy függönyt, a terem egyik felében matek, a másikban magyar óra van. Tornaórán sokszor már nem férnek be a tornaterembe, mert egyszerre 2 osztály van oda beosztva, és egyébként is aprócska az a terem. Ilyenkor az osztályteremben, a padok között tornáznak, vagy ha az időjárás engedi, kint az udvaron. Átmeneti szükségállapot, őszintén remélem, hogy a kivitelező valóban nem fogja húzni-vonni az átadást, és időben visszamehetnek a saját épületükbe. Nem beszélve arról, hogy így jóval messzebbre kell hordani. Nincs is ezzel gond, mert kell a séta, a levegő, csak ha esik, akkor az kellemetlen. Mert ha T. itthon van, nincs gond, elviszi kocsival rossz idő esetén, egyébként ők is sétálnak. A gáz csak akkor van, ha olyankor esik az eső, amikor T. dolgozik, és mi visszük Bencét Ádámmal. Na az nem élvezetes, fél óra oda, fél óra vissza babakocsival az út. Holnap pont ilyen nap lesz, úgyhogy kérem az égieket, hogy reggel 7 és 8 között, valamint du. 3 és 4 között száraz időt biztosítani szíveskedjenek. Köszönöm. :)

A panaszkodásom okától eltekintve jól indul a tanév, Bence élvezi, láthatóan várta már a sulit, a haverokat. Mostantól már érdemjegyeket fognak kapni, lőttek a szöveges értékelésnek, egy törvénymódosítás miatt. Írtak is már matekból felmérőt, holnap fogják megkapni, remélem jól sikerült. :)

Bence így közel 8 évesen rákattant a legózásra. Most volt a névnapja, és szinte mindenkitől legot kapott ennek örömére, és nagyon jól elvan velük. Korábban egyáltalán nem érdekelte, úgy látszik ez nála ilyen későn érett be. :) 

Pénteken anyósoméknál voltunk szülinapozni, ahol is megtaláltuk Tibi gyerekkori rendőrbázis-legóját, húúú volt ám öröm. Hibátlan állapotban van, egy teljes rendőrállomás, kiegészítőkkel, ahogy néztem, ez most kb. 20 db ezrest kóstálna.... Még jó, hogy ilyen rendes uram van, hogy megőrizte. :)))) 

Tegnap pedig barátok voltak nálunk, nagyon jól éreztük magunkat, a kisbabájuk 3 hónappal kisebb Ádámnál. Jól elpaskolgatták egymást. :) Bence Levivel játszott, mi meg jót dumáltunk, végre. :)

Hát, így vagyunk mi mostanában.

Végére pedig két kép az imádottjaimról. :)

 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://csemetek.blog.hu/api/trackback/id/tr572290191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kerimama 2010.09.13. 14:15:28

Már vártam,hogy írj pár sort. Szépek a gyerekek,gyorsan nőnek!
süti beállítások módosítása